Pregunta: Què necessita proposar-se una empresa?

La nostra resposta: … generació i manteniment de clients.

Són els clients els que defineixen (veure amb què tags ens classifiquen en delicious ens donarà pistes) el que l’empresa és i el seu negoci.

Són els clients els que compren el que fan seus els productes i serveis que els venem. L’objectiu de màrqueting es “redueix” a conèixer i comprendre bé el que el client necessita en cada moment; idealment fins a un punt tal que l’acte mateix de la venda es converteixi en un pur tràmit.

06MarquetingeldetotalavidaMàrqueting i innovació són les principals activitats de l’empresa per a que això passi, treballant més junts que mai han d’aprendre a substituir la noció de producte per la de personalització (ara podem escoltar més i millor als nostres clients, és més, exigeixen que els escoltem i disposen d’eines per a això); establir els preus en clau participativa (construint i gestionant una comunitat amb els nostres clients); entrar a la conversa de forma activa amb els nostres clients – actuals i potencials – per aprendre d’ells i acceptar les seves preferències.

La internet social i les seves aplicacions ens permeten difondre i compartir informació sense cap restricció, aprendre a utilitzar és imperatiu per a persones i empreses, cal un esforç de formació per comprendre el seu impacte en les nostres vides i activitats.

Els clients volen el mateix de sempre, però estan utilitzant noves eines, i nosaltres?

Pd.: Els que a la primera pregunta hagin respost “guanyar diners” han de pensar en que la condició de possibilitat és tenir clients als de saber solucionar problemes millor que ningú, només així serà sostenible la nostra empresa. Si tenim clients la resta es redueix a l’organització del conjunt d’operacions necessàries en una empresa, sempre al servei del màrqueting i la innovació, és a dir, al client.

Nota informativa:

Aquest post va ser publicat en anteriors versions de la web de TSC. El publiquem  amb finalitats documentals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *